на живо

"Лъвовете" загубиха от Бразилия в мач на честта (ВИДЕО)

Волейнационалите продължават към битката за местата от 5-о до 8-о на световното (U21)

Националният отбор на България по волейбол загуби с 0:3 гейма (14:25, 21:25, 15:25) от Бразилия в последния си мач от група 6 във втората фаза на младежкото световно първенство (U21).

Така "лъвовете" допуснаха трето поражение и завършиха на четвърта позиция с 1 точка. Мачът тази вечер обаче беше без значение и за двата отбора, тъй като ще играят за местата от 5-о до 8-о. Срещата бе фактор единствено за разпределянето на местата в плейофната фаза.

След загубата България ще се изправи срещу Чехия в полуфинален мач за 5-8 място.

В зала "Левски София" "трикольорите" започнаха лошо и изоставаха с 6:11, после и с 8:15. Доминацията на съперника продължи и Бразилия увеличи аванса си до 20:10, преди да затвори гейма с лекота.

Вторият гейм стартира отлично за селекцията на Найден Найденов. България поведе с 4:1, последва страхотна серия на сервис на Денис Карягин и аванс от 8:3 при първото техническо прекъсване. Националите обаче се отпуснаха и позволиха изравняване при 14:14. "Лъвовете" се откъснаха със 17:14, но последва пореден обрат и в крайна сметка "Селесао" се наложи.

Третият гейм премина под диктовката на Бразилия и южноамериканците сложиха точка на спора.

Над всички бе Адриано Фернандеш с 12 точки. За България най-резултатен бе Александър Николов с 11 точки.

Съставът на България: Любослав Телкийски, Денис Карягин, Александър Иванов, Самуил Вълчинов, Лазар Бучков, Любчо Янков, Симеон Добрев – либеро (Цветослав Николовски, Стоил Палев, Георги Татаров, Руси Желев)