на живо

"Лъвовете" загубиха от Русия на младежкото световно (ВИДЕО)

Волейнационалите играят с Полша утре

"Лъвовете" загубиха от Русия на младежкото световно (ВИДЕО)

Националният отбор на България по волейбол отстъпи с 0:3 гейма (21:25, 22:25, 19:25) на Русия в мач от световното първенство за младежи до 21 години, провеждащо се у нас и в Италия.

В зала "Левски София" "лъвовете" не успяха да се противопоставят на съперника в първия си мач от група 6, която ще определи полуфиналистите и отборите, продължаващи към борбата за петото място. По-рано днес Полша се наложи с 3:1 над Бразилия.

Първият гейм срещу Русия беше равностоен до 14:14, след което гостите поеха инициативата и се наложиха с лекота. Във втората част тимът ни поддържаше точка разлика, но се пропука в края. Третият гейм премина под диктовката за "Сборная".

Снимка: Lap.bg

Следващият мач на България е утре срещу Полша, а в сряда "трикольорите" се изправят срещу Бразилия.

Най-резултатен в двубоя с Русия бе Александър Николов с 15 точки. За победителите над всички бе Роман Мурашко с 10, а 9 добави Станислав Динейкин.

Стартовият състав на България: Денис Карягин, Самуил Вълчинов, Лазар Бучков, Николай Захариев, Любослав Телкийски, Александър Николов, Симеон Добрев - либеро (Георги Татаров, Любчо Янков, Стоил Палев, Цветослав Николовски)