на живо

"Лъвска" битка, но и втора загуба за България в Лигата на нациите

Волейболните национали отстъпиха на Германия

FIVB

Българският национален отбор по волейбол записа втора загуба в турнира Лига на нациите. "Лъвовете" играха добре, но отстъпиха с 2:3 на Германия. 

В първия гейм избраниците на Силвано Пранди започнаха вдъхновено и бързо натрупаха преднина от 8:3, която успяха да удържат до края, въпреки леките колебания в играта. 

Снимка: FIVB

През втората част съперниците ни се нагодиха към честите атаки от задно поле и силното представяна на Цветан Соколов. Сервисът на Денис Калиберда беше голямото оръжие на германците и така се стигна до равенство. Въпреки това младите български волейболисти, които влязоха като смяна, показаха потенциал.

В третия гейм отново в игра бяха титулярите. Двата тима играеха точка за точка, а "лъвовете" успяха да дръпнат напред в резултата след десетия пункт и отново да поведат. 

Снимка: FIVB

Последва най-оспорваната част от мача. В края на четвъртия гейм отборите се "захапаха". В крайна сметка германците изравниха след 30:28, а "лъвовете" изпуснаха 3 мачбола. 

Тайбрекът беше истински кошмар за българите, които позволиха на съперника да поведе още в началото и да не изпусне инициативата.

Снимка: FIVB

Най-резултатен за България беше капитанът Цветан Солоколов с 26 точки. 11 добави централният блокировач Алекс Грозданов.

За Германия с по 12 точки завършиха Денис Калиберда и Симон Хишар. 

В класирането България е на 8-мо място. Следващият мач на българите е на 3 юни срещу Италия отново в Римини.