на живо

Лъвската игра и дузпите не помогнаха. България загуби от Финландия!

Националите остават без победа в официални мачове през 2020 г.

Българският национален отбор по футбол загуби от Финландия в предпоследния си мач от Лигата на нациите. Срещата се игра пред празните трибуни на националния стадион "Васил Левски" и завърши с победа за гостите с 2:1. 

Попаденията за Финландия паднаха през първата част, а през втората Димитър Илиев намали изоставането на "лъвовете", след като беше точен от дузпа. Българите пропуснаха и още един наказателен удар.

Снимка: Lap.bg

Срещата започна по ужасяващ начин за България. В 6-ата минута гостите поведоха, след като голямата им звезда Теему Пуки от английския „Норич“ успя да прати топката във вратата на Мартин Луков след пас на Робърт Тейлър.

Голът даде самочувствие на финландците, които организираха още няколко опасни атаки. Те обаче завършиха без попадение. Постепенно избраниците на Георги Дерменджиев напипаха ритъма и също започнаха да поглеждат към вратата на скандинавците.

Снимка: Lap.bg

В продължението на редовното време на първото полувреме Финландия достигна до втори гол. Негов автор стана Робин Лод.

През второто полувреме „лъвовете“ показаха по-голямо самочувствие и доста по-добра игра. В 59-ата минута българите получиха възможност да изпълнят дузпа. Зад топката застана Галин Иванов, но вратарят Храдецки успя да избие. Божидар Краев опита добавка, но стреля неточно.

В 69-ата минута домакините получиха правото да изпълнят втора дузпа, отсъдена от рефера Донатас Румсас от Литва, който забеляза игра с ръка в наказателното поле. Влезлият като резерва минута преди това Димитър Илиев се нагърби със задачата. Футболист номер 1 на България за 2019 г. не сбърка и намали изоставането на тима.

Снимка: Lap.bg

В оставащото време родните футболисти опитаха всичко, за да достигнат поне до равенство, но не успяха.

През 2020 г. отборът, воден от селекционера Георги Дерменджиев, има 6 загуби и 1 равенство (1:1 с Република Ирландия). "Лъвовете" победиха Гибралтар, но не в официална, а в приятелска среща. Последният успех на тима е от 17 ноември 2019 г. - срещу Чехия в мач без значение от квалификациите за европейското първенство.

Финландия пък е в серия от 4 победи във всички двубои (3 в официални мачове). В предишната си среща скандинавците победиха световните шампиони от Франция. 

Снимка: Lap.bg

България остава на последното четвърто място в своята група, докато днешните съперници са втори. В другата среща Уелс победи Република Ирландия с 1:0. "Лъвовете" гостуват на ирландците на 18 ноември в последен мач от изданието на турнира. Ако останат на четвърто място, родните национали ще изпаднат в Трета лига, където се подвизават по-слаби отбори. 

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com