на живо

Лазаров: Напускането на Матей не трябва да се свързва персонално с някого

Пловдив ще бъде домакин на кръг от Лигата на нациите през юни

Президентът на Българската федерация по волейбол - инж. Данчо Лазаров, е убеден, че посрещачът Матей Казийски не е напуснал националния отбор през 2012 г. заради него. Тогава волейболистът и тогавашният селекционер Радостин Стойчев се оттеглиха от представителния тим заради недоволство от начина на управление на спорта у нас.

"Матей напусна националния отбор по съвсем други причини. Това не трябва да се свързва с когото и да било персонално. Той имаше своите основания, така виждаше нещата в едно далечно време – 2012 г. Това е минало и забравено.", заяви днес (6 февруари) Лазаров.

Той разкри, че Казийски ще получи повиквателна за националния тим от новия селекционер Силвано Пранди за предстоящите през 2019 г. квалификации за олимпийските игри в Токио и турнира Лига на нациите.

"Има шанс. Силвано Пранди вече ще вземе решение кои състезатели да повика в отбора. Аз съм убеден, че той ще изпрати повиквателна и на Матей Казийски. След това всичко зависи от неговата нагласа и готовност да играе за българския национален отбор", добави той.

Ако приеме, той ще може да зарадва първо публиката в Пловдив. Именно там ще бъде изигран един от турнирите от Лигата на нациите в края на юни. В зала "Колодрума" "лъвовете" ще играят мачове срещу САЩ, Иран и Сърбия.