на живо

Le Parisien: УЕФА разглежда възможността за Евро 2021 само в Русия

Вероятността шампионатът да се играе в няколко държави е минимална

УЕФА разглежда възможността Евро 2021 да се проведе само в Русия, а не в 11 държави, пише авторитетното френско издание Le Parisien, позовавайки се на свои източници в европейската футболна централа. Според информацията, вероятността шампионатът на Стария континент да се изиграе в повече от една страна, е минимална. Причината е пандемията с коронавирус, която отложи Евро 2020 с година.

Отделните страни продължават да се борят с COVID-19, a като част от мерките за овладяването му, някои налагат и национален локдаун. Надеждите на УЕФА за провеждане на турнира по план бързо се изпаряват, допълват от Le Parisien.

Заради проблемите с пътуванията и съобразяването с нееднаквите мерки, изглежда все по-вероятно за домакин да бъде избрана една страна.

От началото на месец октомври в Русия има по 10 000 нови случая на коронавирус дневно. Регистрираните заразени са над 1.6 милиона, а починалите - повече от 28 000.

"Гореспоменатите данни, разпространени от Кремъл, често биват поставяни под съмнение. Това също може да окаже влияние за крайното решение на УЕФА дали да запази Русия или просто Санкт Петербург като домакин. Трябва да се отбележи и, че руските граници са затворени от 18 март, но страната прави изключения за спортните отбори.", пишат още от Le Parisien.

Русия бе домакин на световното първенство през 2018 г., за чиято организация получи похвали от европейската футболна централа.

Потърсени за коментар, от УЕФА не потвърдили появилата се днес информация, а отговорили, че следят внимателно ситуацията във всяка страна и на този етап притесненията им са свързани единствено с конфликта между Азербайджан и Армения. Заради него Баку може да отпадне като град-домакин.