на живо

ЛеБрон Джеймс и Кармело Антъни все по-близо до Рио 2016

Стеф Къри може да напри дебют на Олимпиада

Getty Images

ЛеБрон Джеймс и Кармело Антъни са с крачка по-близо до четвърто участие на Олимпиада, а Стеф Къри може да направи дебют на най-висшия спортен форум през лятото.

Това стана ясно, след като треньорското ръководство на американския национален отбор по баскетбол определи разширен състав от 30 играчи от НБА, от които ще бъдат избрани 12, които ще представят страната на Игрите в Рио де Жанейро през август.

Джеймс и Антъни могат да станат първите баскетболисти от САЩ, които играят на четири Олимпиади, след като през 2012 година в Лондон те се изравниха с Дейвид Робинсън с три участия.

Къри, който в момента е МВП на Националната баскетболна асоциация и лидер на шампиона Голдън Стейт, пък не попадна в състава на САЩ за Игрите в британската столица, но е световен шампион през 2010 и 2014 година.

Другите кандидати са Кевин Дюрант и Ръсел Уестбруук (Оклахома Сити), Крис Пол, Блейк Грифин и ДеАндре Джордан (ЛА Клипърс), Кауай Ленърд и ЛаМаркъс Олдридж (Сан Антонио), Клей Томпсън, Дреймънд Грийн, Андре Игуодала и Харисън Барнс (Голдън Стейт), Кайри Ървинг и Кевин Лав (Кливланд), Дуайт Хауърд и Джеймс Хардън (Хюстън), Антъни Дейвис (Ню Орлиънс), Пол Джордж (Индиана), ДеМаркън Къзинс и Руди Гей (Сакраменто), Джон Уол и Брадли Бийл (Вашингтон), Джими Бътлър (Чикаго), Майк Конли (Мемфис), ДеМар ДеРоузън (Торонто), Андре Дрюмънд (Детройт), Кенет Фарийд (Денвър) и Гордън Хейуърд (Юта).