на живо

Леброн избра "Космически забивки" пред олимпийските игри

Джеймс ще се концентрира върху промотирането на филма си

Леброн Джеймс няма да играе на олимпийските игри в Токио това лято. Баскетболната суперзвезда на САЩ обяви, че ще се фокусира върху промотирането на филма "Космически забивки: Нови легенди", на който е продуцент и главен герой.

Ранното отпадане на шампиона "Лос Анджелис Лейкърс" в плейофите на НБА след загуба с 2-4 от "Финикс Сънс" постави началото на спекулации, че Джеймс ще има достатъчно време да изведе САЩ до олимпийското злато в края на юли. Той обаче побърза да ги пресече.

"Не, мисля да играя за Tune отбора вместо на олимпийските игри. Ще опитаме да победим "Чудовищата". Оставям глезените да отпочинат около месец, след което се събираме с Бъгс Бъни, Дафи Дък, Лола, Таз и компания. Надявам се да ви видя на този мач.", коментира Джеймс.

Все още не е ясно какво мисли по въпроса селекционерът на американския тим Джеф Ван Гънди. Да предпочетеш анимационни герои пред съотборниците си... Леброн обаче не е първата баскетболна суперзвезда на САЩ, която избира да не участва на олимпийски игри. През 2016 г. Стеф Къри пропусна олимпийския турнир в Рио де Жанейро (Бразилия), за да се възстанови напълно от контузия.