на живо

Лечков: Всеки може да жали, но не разбирам какво жали екипът на Бербатов (ВИДЕО)

Членът на Изпълкома с коментар относно спряната процедура по вписване на решенията от конгреса

Лечков: Всеки може да жали, но не разбирам какво жали екипът на Бербатов (ВИДЕО)

Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков не разбира защо екипът на Димитър Бербатов атакува извънредния конгрес, за който е настоявал.

По-рано днес стана ясно, че Софийски градски съд е спрял процедурата по вписване на решенията на конгреса на Българския футболен съюз от 12 октомври, в това число и преизбирането на Борислав Михайлов за президент. Лечков уточни, че не става дума за отказ за вписване, а това е просто една процедура.

"Това е процедура, не е отказване. Охранително производство е, трябва да се вземе предвид претенцията на тези клубове към провеждането", каза той.

Снимка: Lap.bg

Действията на съда идват след обжалване на процедурата по провеждане на конгреса от три клуба - ФК "Балкан Варвара", ФК "Венци" и ФК "Русокастро".

Димитър Бербатов и щабът му алармират още, че повече от месец след провеждането на конгреса, протоколът от него не е подаден и по този начин се пораждат съмнения, че може да бъде фалшифициран.

"Този екип (б. ред. - екипът на Бербатов) искаше извънреден конгрес, получи се. Съдът им го назначи. Сега те атакуват тези неща, които те са искали. Още тогава казах, че съдийката, според мен, неправомерно си е назначила този конгрес. Не виждам какво повече може да се коментира тази тема. Всеки има право да жали, въпросът е какво жали. На мен не ми е ясно те какво жалят. Те искаха този конгрес да се проведе, а сега го атакуват", заяви Лечков при прибирането на националния тим след загубата от Швейцария.