на живо

Легендарният Барези: Борете се докрай! Мечтите се сбъдват! (ВИДЕО)

Страст, желание и дух - така шесткратният шампион на Италия постига целите си

bTV

6 пъти шампион на Италия с "Милан", 3 пъти вдигал трофея в Шампионска лига, световен шампион с Италия от 1982 г. - Франко Барези има на какво да научи току що прохождащите играчи. Формулата на легендата на "росонерите" е ясна - страст, желание и дух.

"На тази възраст трябва да се наслаждават на спорта. Да задържат страстта и ентусиазма си. Хубаво е да се възползват от най-добрите си качества, да ги развиват. Никога не трябва да се предават. Важна е борбата докрай. Мечтите се сбъдват. Аз съм научил това от личен опит. Винаги казвам "Със страст, с желание и дух могат да се постигнат набелязаните цели, които в началото никой не мисли, че могат да се изпълнят", съветва Барези пред камерата на bTV.

Той си е поставил амбициозната цел да научи бъдещите звезди, че футболът не е само пари, а много повече, въпреки че в последно време нещата изглеждат различни.

"В момента младите гледат футбола по различен начин. Играта се промени много, най-вече в чужбина. Има нови интереси. Намесват се телевизиите, бизнес партньорите, които влияят много. Вече зависи от нас да им предадем уважението, страстта към футбола и да разберат защо го правим. Това искаме да виждаме у тях. Иначе ще загубим много. Футболът е не само популярен. Той е спортът, който по-голямата част от населението по света гледа. Поради тази причина ние имаме по-голямата отговорност към младите. Трябва да знаят, че първо идва спортния аспект. Ясно е, че всеки иска да бъде шампион.. Въпреки това, не трябва да губиш уважението и ценностите, които правят живота и света честен и по-спокоен", разсъждава легендарният футболист.

Цялото интервю на Валери Генов с Франко Барези, гледайте на 6 януари 2018 г. в "Тази събота".