на живо

Леонардо Бонучи: Бях готов да се откажа от футбола заради болестта на сина ми

Бранителят на "Юве" вече знае, че усмивката на детето му е "истинската победа"

Защитникът на „Ювентус” Леонардо Бонучи разкри пред испанския вестник „Ел Паис”, че е бил на крачка от отказване от футбола.

Бранителят е обмислял това решение заради усложненията в хроничната болест на по-малкия от двамата си синове в края на миналата година. Тогава две-годишният Матео претърпя две операции на главата, като баща му беше неотлъчно до семейството си в този труден период и пропусна мачове на „Ювентус” и националния отбор на Италия.

 

Una parte di mondo è qui. @martinazoev #casa #divano #matthew #relax #Life

A post shared by Leonardo Bonucci (@bonuccileo19) on

„Да, бях готов да се откажа. Футболът не беше приоритетът ми по това време. Виждаш сина си с толкова живот пред себе си. Той ти задава толкова много въпроси – защо това се случва на него. Нямах отговори”, заяви Бонучи.

Опитният бранител обясни, че в тези месеци буквално не е мислел за нищо друго.

„Три или четири месеца главата ми просто не беше на мястото си. Краката ми трепереха, докато не минаха 15 дни от втората операция и не го видях да се възстановява. Не ме интересуваха нито тренировките, нито футболът като цяло”.

„Винаги съм мразил болниците и съм ги избягвал. Когато бях там с Матео ми беше много трудно да остана спокоен. Синът ми е много по-добре сега, а семейството ни е по-задружно от всякога. Късметлия съм. Тази сутрин той се събуди с усмивка. Сега осъзнавам, че това са истинските победи”, категоричен беше защитникът на италианския шампион.

Снимка: Getty Images

Той още коментира и схемата на игра на неговия „Ювентус” както и ролята си в състава на Масимилиано Алегри. Утре „бианконерите” излизат на „Ювентус Стейдиъм” срещу „Барселона” в първи четвъртфинален двубой от Шампионската лига.

Мачът ще бъде предаван пряко по bTV Action от 21:45, а студиото преди него започва точно в 21:00 ч.

„Хората сега ме описват като халф, който е част от защитата. През годините израснах в „Ювентус”. Наслаждавам на всяка отнета топка. В същото време с Масимилиано Алегри развихме стил на игра с дълги пасове. Щастлив съм да усъвършенствам различни елементи от играта ми”, заяви Бонучи.