на живо

Лесна победа прати Григор Димитров в трети кръг

Българинът се справи с Андрей Мартин от Словакия

Reuters

За четвърта поредна година Григор Димитров ще играе в трети кръг на „Ролан Гарос“. Той си осигури участие в тази фаза на турнира от Големия шлем, след като победи Андрей Мартин от Словакия с 6:4, 7:6(5), 6:1.

Мачът в Париж беше първи за българина срещу този съперник. За Мартин пък достигането до трети кръг на „Ролан Гарос“ е рекорд в кариерата му.

Снимка: Reute

Двамата тенисисти подходиха предпазливо към мача, като в началото не допуснаха изненада и всеки взимаше своите геймове. Първият пробив даде предимство на Димитров, който поведе след 6:4.

Втората част започна ударно за словака, който взе гейм при сервис на Григор за 4:1. Роденият в Хасково тенисист обаче съумя да реагира бързо, да върне пробива и да изравни. Сетът се реши в тайбрек, в който българинът надделя със 7:5.

Снимка: Reute

Заключителната част започна отлично за Димитров – пробив при първа възможност. Последва още един и това му беше достатъчно, за да си осигури участие в трети кръг на надпреварата.

Следващият съперник на Григор ще бъде решен в мача между Денис Шаповалов и Роберто Карбайес Баена. Канадецът е фаворит в мача. Шаповалов е 11-и в световната ранглиста, като има 1 победа срещу Димитров и 2 загуби.

Снимка: Getty Images