на живо

Левандовски: Предпочитам думите на Меси да са искрени, а не празни приказки

Полякът остана в сянката на аржентинеца в класацията за "Златната топка"

Reuters

Роберт Левандовски остана в подножието на "Златната топка". Полският голмайстор се нареди след Лионел Меси в тазгодишната класация, което отприщи вълна от негативни реакции. Мнозина специалисти заявиха, че нападателят на "Байерн" Мюнхен е заслужавал тази година да спечели най-ценния индивидуален приз.

Самият Меси от трибуната на парижкия театър "Шатле" призова "Франс Футбол" да даде наградата за миналия сезон на Левандовски.

Снимка: Reuters

"Чувствам тъга. Не го отричам. Не мога да кажа, че съм щастлив, точно обратното. Да бъда толкова близо, да се конкурирам с Меси, с цялото ми уважение за играта и постиженията му, просто фактът, че се състезавах с него, ми показва нивото, което успях да достигна.", коментира нападателят за полското издание Kanale Sportowym.

"Не съм особено ентусиазиран, че мога да получа отличието за 2020-а. Бих желал това (изявлението на Меси) да е искрено и смело изявление от велик играч, а не просто празни думи", добави Левандовски.

Снимка: Getty Images

Утре вечер нападателят ще се опита да продължи наказателната си голова акция при домакинството на "Байерн" на "Барселона" в последния мач от групите в Шампионската лига. Срещата ще бъде излъчена на живо по bTV Action от 22 ч. 

Този мач е без значение за баварците, които отдавна се класираха за 1/8-финалите. Каталунците обаче се нуждаят от победа, за да са сигурни в участието си на елиминациите.