на живо

"Леванте" препъна "Реал" и утежни положението на Зидан

"Белите" изостават чувствително от градския си съперник "Атлетико", който е лидер в Испания

Reuters

Испанският футболен хегемон "Реал" Мадрид допусна четвъртата си загуба в шампионата. "Белите" отстъпиха на непретенциозния тим на "Леванте" в 20-ия кръг на Примера дивисион с 1:2.

Загубата сериозно разклати стола на треньора на "Реал" Зинедин Зидан, тъй като тимът продължава да се отдалечава от 35-атат титла в историята си. След поражението "белите" остават на втората позиция в подреждането, но на 7 точки от градския си съперник "Атлетико", който е с 2 мача по-малко.

Снимка: Reuters

Французинът не води директно от скамейката тима днес (30 януари), тъй като продължава да е под карантина заради положителен тест за коронавирус. Вместо него указания на футболистите даваше помощникът му Давид Бетони, който държи постоянна връзка със Зидан.

Срещу "Леванте" "Реал" беше далеч от най-добрата си форма. Това се дължеше и на факта, че тима остана с 10 души в 9-ата минута, след като Едер Милитао фаулира противник докато бе последен в отбраната.

Снимка: Reuters

"Белите" все пак поведоха 4 минути по-късно, а автор на попадението стана Марко Асенсио.

В "Леванте" се мобилизираха и до края на първата част изравниха чрез Йосе Луис Морале, който отбеляза с красиво изпълнение.

В 64-ата минута Винисиус от "Реал" фаулира противник в наказателното поле. Роджер Марти пропусна да отбележи от дузпа, но само няколко минути по-късно прати топката във врата на Кралския клуб.

Снимка: Reuters

Испанските спортни медии очакват скоро "белите" и Зидан да се разделят, тъй като французинът не успя да изведе тима до триумф в турнира за Суперкупата на Испания ("Реал" отпадна на полуфинал), а в надпреварата за Купата на краля отборът отпадна на 1/16-финал от аматьорския "Алкояно".

Зидан се завърна начело на "Реал" Мадрид през 2019 г., след като за кратко си взе почивка. През 2020 г. той помогна на отбора да спечели шампионската титла и Суперкупата на Испания.