на живо

"Левски" разби "Витоша" и отново е на върха в Първа лига

Успех с 4:1 за "сините"

Lap.bg

"Левски" се върна на върха в Първа лига, след като постигна разгромен успех с 4:1 над "Витоша" Бистрица като домакин в мач от деветия кръг на Първа лига.

"Сините" можеха да постигнат и много по-изразителен успех, ако не бяха безбройните пропуски пред вратата на Християн Василев, в това число и нереализирана от Паулиньо дузпа в 63-тата минута.

Срещата започна отлично за тима на Славиша Стоянович, който поведе още в третата минута чрез Давид Яблонски. Централният защитник, голмайстор на тима през миналия сезон, реализира първото си попадение за тази кампания, засичайки с глава центриране от корнер.

Снимка: Lap.bg

В следващите минути "Левски" продължи да натиска, но пропуски пред вратата на съперника направиха Габриел Обертан, Жерсон Кабрал и Станислав Костов.

В 20-ата минута Яблонски можеше да вкара и втори гол, но този път Василев отрази удара му.

До края на полувремето "Левски" продължи да бъде по-активният тим, но нов гол не падна.

Снимка: Lap.bg

Доста по-ефективна бе играта на "сините" в нападение през второто полувреме, когато реализираха цели три попадения във вратата на "Витоша".

Първи сред голмайсторите се записа Жерсон Кабрал, който бе точен в 51-вата минута. 12 минути по-късно "Левски" получи и дузпа, но Паулиньо стреля много слабо, точно в ръцете на плонжиралия Василев, който улови топката.

Две минути след това обаче "Левски" стигна до трети гол при бърза контраатака, завършена на празна врата от Костов. По подобен начин падна и четвъртият гол за домакините, като този път нападателят засече центриране по земя на Милош Цветкович отдясно.

Снимка: Lap.bg

Жерсон Кабрал пропусна отлична възможност за пети гол секунди по-късно, а в 83-тата минута "Витоша" стигна до почетно попадение при едно от редките си минавания на центъра. Григор Долапчиев се оказа най-съобразителен и с глава вкара за крайното 4:1.

В класирането води "Левски" с 22 точки от 9 мача, докато "Витоша" е на десета позиция с 10 пункта.

Съставите

"Лeвски": Полачек, Цветкович, Яблонски, Белаид, Горанов, Мариани, Белмонт, Кабрал, Обертан, Паулиньо, Костов

"Витоша": Василев, Гьонов, Милчев, Мутафчийски, Гочев, Лазаров, Котев, Вълчанов, Кутев, Садула, Долапчиев

Тагове:

@