на живо

Левски допусна неприятна загуба от Локомотив (Пловдив)

Пловдивчани обърнаха до 3:2, след като губеха с 0:2 на почивката

БГНЕС

Тимът на Левски записа неприятна загуба от Локомотив Пловдив на стадион „Георги Аспарухов”. „Сините” започнаха двубоя по- силно и успяха да поведат с 2:0 до 18-та минута, за да се оттеглят с комфортен аванс на почивката. През втората част нещата се промениха коренно и домакините допуснаха обрат до 2:3, след три попадения на Локомотив.

Венцеслав Христов откри резултата в 16-та минута, а малко по-късно той асистира на Мигел Бедоя, който удвой в полза на Левски. Добра възможност за гол в началните минути изпусна Божидар Краев.

През второто полувреме нещата се промениха и гостите от Локомотив започнаха да играят по-силно.  Така в 47-та минута се стигна до нелеп автогол на Сашо Александров. 12 по- късно Мартин Камбуров отбеляза второто попадение за „железничарите”, а гол на Бирсент Карагерен в края на срещата донесе трите точки за пловдивчани.

По този начин Локомотив записа едва пета победа като гост на Левски и за пръв път вкара три гола на стадион „Георги Аспарухов”.

След успеха „смърфовете” са на петата позиция с 40 точки- четири по- малко от Берое и на три от Славия.

„Сините” остават втори с актив от 53 точки, на 11 зад лидера Лудогорец. Три кръга преди края разградчани имат и мач по- малко, което ги прави шампион на България за пети пореден път.