на живо

"Левски" елиминира ЦСКА в петгеймова драма

"Сините" продължават напред за Купата на България

"Левски" отстрани ЦСКА в турнира за волейболната Купа на България при мъжете. В мач от третия кръг "сините" победиха "червените" с 3:2 гейма (25:23, 26:24, 21:25, 24:26, 15:13) и се класираха за финалния турнир. Там вече са и тимовете на "Монтана", "Марек", "Хебър" и "Ботев" Луковит.

Снимка: Lap.bg

Двубоят в зала "Христо Ботев" в София бе много оспорван, но условията за игра бяха тежки. От тавана капеше вода и децата се опитваха бързо да подсушават настилката.

Снимка: Станимира Атанасова

За отоплението на студената зала се грижеха печки, монтирани на тавана.

Първият гейм премина равностойно, но в неговия край "червените" направиха повече грешки и така "сините" взеха преднина. През втората част играчите на Андрей Жеков поведоха с 18:14, но след това на сервис за ЦСКА застана младият Георги Татаров и "армейците" направиха 6 поредни точки. Възпитаниците на Александър Попов не се възползваха от импулса в играта си и "Левски" покачи на 2:0.

Снимка: Lap.bg

ЦСКА започна по-добре третия гейм и до края не изпусна инициативата, за да намали изоставането си. В четвъртия се стигна до 21:21, но тогава "червените" показаха повече стабилност и изравниха резултата. 

В решителния тайбрек "Левски" спечели с 15:13 и продължава в следващия етап на турнира.