на живо

"Левски" губи Холмар за половин година?

Прогнозите са за тежка травма на коляното и операция

Lap.bg

Отпадането от турнира за Купата на България не е единствената лоша новина за "Левски" след поражението с дузпи от "Черно море" в сряда. "Сините" почти сигурно ще загубят за половин година един от най-стабилните си и важни футболисти - Холмар Ейолфсон.

Централният защитник бе заменен принудително в началото на двубоя заради контузия в дясното коляно. Прогнозите са за увредени връзки - диагноза, която налага операция и 6-месечно възстановяване. Съществува минимална надежда състоянието на Холмар да не е чак толкова сериозно, като това ще стане ясно на обстоен преглед тази вечер.

Исландският национал се утвърди като несменяем титуляр в центъра на защитата, където оформи стабилен тандем с Давид Яблонски. Той дори попадна в състава на националния отбор на родината си за световното първенство в Русия миналото лято.

Все още няма ясно за състоянието на капитана на "Левски" Иван Горанов. Левият защитник също бе заменен по принуда в продълженията на двубоя, а съмненията са за пуснато ребро. При най-лошия сценарий националът ще отсъства от терените до края на есенния дял на сезона.

Тагове: