на живо

"Левски" и ЦСКА заминаха за реваншите си от Купата на ЦЕВ (ВИДЕО)

"Сини" и "червени" с шанс за среща помежду си

bTV

Волейболните отбори на ЦСКА и "Левски" отпътуваха за международните си мачове от турнира за Купата на ЦЕВ. Рано тази сутрин двата тима се засякоха на аерогара "София", демонстрирайки рядко срещана добронамереност и спортен феърплей. 

Възпитаниците на Александър Попов заминаха за Швейцария, където в сряда (18 януари) гостуват на "Волей Амрисвил" в мач-реванш от 1/16-финалите на турнира. В първата среща "армейците" се наложиха над съперника с 3:1 (в отделните части 25:16, 25:22, 18:25, 25:17). 

"Левски" пък замина за Холандия. "Сините" ще се изправят срещу "Грьонинген" утре (18 януари) в двубой от същия етап на турнира. У дома тимът на Петър Шопов записа категоричен успех с 3:0. 

И "Левски" и ЦСКА се нуждаят от спечелването на поне два гейма при утрешните си гостувания на шампионите на Холандия и Швейцария, а ако не успеят ще трябва да разчитат на т.нар. "златен гейм", за да продължат в евротурнирите.

Ако отстранят по още един съперник, по силата на жребия, двата български отбора биха могли да се изправят един срещу друг в четвъртия кръг на надпреварата.

"Добре е, че и двата отбора намериха хора, които да им помогнат и да ги възродят, защото без "Левски" и ЦСКА българското първенство е комично", каза играчът на "Левски" Симеон Александров.

"Лошо е като биеш някой силен отбор в Европа и излезнеш в българското първенство като олимпийски шампион. Ние излезнахме като олимпийски шампиони и по бързата процедура си тръгнахме с наведени глави", каза посрещачът по повод загубата на "сините" в последния кръг с 0:3 от "Тетевен Волей".

"Не подценяваме никой. Излезнахме, но не успяхме да играем и резултатът беше видим", добави Александров.

"Неизвестността и подготовката понякога са по-трудни от самото представяне. Толкова сме в началото на пътя и сме далече от истинските прояви, които ще ни върнат на европейската сцена. Оценяваме, че от София ще тръгнат 50-100 човека, за да ни подкрепят. Истината е, че сега прохождаме. Сякаш краката ни са били ампутирани и сега отново прохождаме", каза при заминаването треньорът на ЦСКА Александър Попов.