на живо

Левски и Радник не си вкараха гол в контрола

2 000 наблюдаваха проверката в Сърбия

Lap.bg

Отборът на Левски завърши 0:0 като гост на сръбския Радник (Сурдулица) в третата си контрола от лятната подготовка. Двубоят, който се игра пред около 2 000 зрители на стадиона в сръбския град.

Най-добрият шанс за гол в мача се откри пред новото попълнение на "сините" Хеан Деса. В 27-ата минута Франсис Нар напредна остро по дясното крило и пусна пас по земя. Деса беше оставен непокрит на далечната греда, но ударът му с десния крак бе крайно неточен.

На почивката старши треньорът на Левски Люпко Петрович извърши четири промени в състава си. В игра се появиха Иван Чворович, Божидар Краев, Бабатунде Адениджи и Мики Орачев, които замениха Боян Йоргачевич, Хеан Деса, Венцислав Христов и Веселин Минев.

През второто полувреме на терена преобладаваше битката и реални голови опасности нямаше пред никоя от вратите и срещата завърши логично 0:0.

В предишните си две контроли Левски победи Септември (София) с 3:1 и Дунав (Русе) с 3:2.

Преди предстоящите битки от втория квалификационен кръг на Лига Европа със словенския Марибор, "сините" ще изиграят още две контроли.

На 7 юли 26-кратният шампион на България ще срещне Черно море, а два дни по-късно съперник ще бъде тимът на Несебър. И двата двубоя ще се играят в Правец.

Срещите от втория предварителен кръг на Лига Европа между Левски и Марибор ще бъдат излъчени в каналите на bTV Media Group на 14 и 21 юли.