на живо

"Левски" и Славиша Стоянович се разделят

Той не е водил тима от март насам

Lap.bg

Футболният "Левски" ще се раздели с треньора си Славиша Стоянович. Неговият договор изтича днес (20 май) и няма да бъде подновен, въпреки че в него има опция за продължаване с още година, съобщава dsport.bg.

Раздялата е очаквана на фона на последните събития в клуба. "Сините" продължават да са в тежка финансова ситуация и да не могат да плащат заплати на футболисти и персонал.

Освен това Стоянович не е заставал на резервната скамейка за официален мач от 21 март насам. За последно той води "Левски" при победата над "Славия" с 1:0. След това специалистът се зарази с коронавирус и дори прекара няколко седмици под лекарско наблюдение в болница.

Снимка: Lap.bg

От клуба тогава оповестиха, че евентуалното завръщане на Стоянович ще се случи по време на плейофите, но само ако позволят медицинските лица, които се грижат за здравословното му състояние. Той така и не изведе "сините" в официален мач, въпреки че взе участие в тренировките.

В отсъствието на словенеца със сръбски корени, "Левски" беше ръководен от доскорошния си капитан Живко Миланов. 

Снимка: Lap.bg

Славиша Стоянович застана начело на тима през ноември 2020 г., като за него това е втори престой на стадион "Георги Аспарухов". В 13 мача под негово ръководство за периода 2020-2021 г., "сините" записаха 5 победи, 4 равенства и 4 загуби.