на живо

Левски и Виторул не си отбелязаха гол (ВИДЕО)

"Сините" продължават без загуба в контролите

Facebook

Левски не допусна загуба и в четвъртата си контрола от подготвителния лагер на тима в Турция. "Сините" и румънския Виторул не успяха да си отбележат гол в проверката и завършиха при резултат 0:0.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, в което имаха по няколко опасни атаки, но българите бяха по-близо до откриване на резултата. Най-чистото положение беше създадено в 38-та минута, когато Франсис Нар се откъсна сам срещу вратаря на румънците и го преодоля, но пасът му към притичалия пред голлинията Божидар Краев беше неточен.
Малко преди края на първото полувреме играта беше временно спряна, защото главният рефер на мача имаше намерение да изгони от терена старши треньора на румънците Джика Хаджи. За легендарния халф обаче се застъпиха капитаните на двата отбора и реферът го остави на пейката.

Левски създаде първата ситуация за гол през втората част. Мехди Бурабия направи самостоятелен пробив през центъра на терена в 52-та минута и стреля от границата на наказателното поле, но неточно. Румънците отговориха в 68-та минута с най-опасното си положение в мача, при което първо Боян Йоргачевич спаси удар от около пет метра, а Сърджан Лукин блокира опит за добавка на съперников играч.

След 70-ата минута Левски и Виторул направиха много промени, като в игра се появиха голяма част от младежите на двата тима. Най-доброто положение се откри пред "синият" юноша Атанас Кабов, който преодоля защитник на румънците в наказателно поле в добавеното време и стреля силно, но и неточно.

Ето как Стойчо Стоев коментира привличането на нападателя Венци Христов: