на живо

"Левски" излезе втори благодарение на Найджъл Робърта

"Сините" се сбогуваха с Хали Тиам и Милан Миятович

Lap.bg

С втората победа в последните си три мача в Първа лига отборът на "Левски" се изкачи на второ място в класирането. "Сините" спечелиха с 2:1 гостуването си на "Берое" в Стара Загора и така изпревариха ЦСКА и дръпнаха на "Локомотив" Пловдив.

И двата гола за столичани, които паднаха след единствените два точни удара на тима в целия мач, бяха дело на Найджъл Робърта. За "заралии" се разписа Мартин Камбуров с 233-ия си гол в елита на България. 

Снимка: Lap.bg

Хали Тиам, който бе капитан на "Левски" в днешния двубой, и вратарят Милан Миятович изиграха последния си мач за "сините".

Двубоят в Стара Загора предложи доста интересни моменти. Съставът на "Левски" изглеждаше доста променен заради контузии и наказания.

След добро начало "сините" откриха резултата в 22-ата минута след грешка на "Берое". Вратарят Душан Перниш сбърка при изнасянето на топката, Стайн Спиерингс я открадна и намери Робърта, който от около десетина метра не сгреши за 0:1.

Снимка: Lap.bg

До края на първото полувреме "Левски" се прибра в защита и предостави инициативата на домакините. "Берое" наложи натиск и положенията пред Миятович зачестиха. При едно от тях, в 34-ата минута, Ибрахима Конте намери непокрития Камбуров, който прати топка във вратата за 1:1. 

През втората част домакините продължиха да бъдат по-активните на терена, а на два пъти стражът на "Левски" се отчете с добри спасявания.

При контраатака в 72-ата минута резервата Деян Лозев намери влизащия на скорост Робърта, който изскочи сам срещу вратаря и хладнокръвно реализира за 2:1.