на живо

Мариани измъкна "Левски" пред 10 000 на "Герена" (ГАЛЕРИЯ)

"Локомотив" Пловдив развали дебюта на Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев дебютира с равенство начело на "Левски". "Сините" завършиха 1:1 срещу "Локомотив" Пловдив в първи мач от пролетния полусезон.

Столичани не се възползваха от грешните стъпки на "Лудогорец" и ЦСКА и остават на трето място с 42 точки, на три точки зад "червените" и на десет от първото място на "орлите". Пловдивският "Локомотив" е десети с 26 точки.

Домакините доминираха през по-голямата част на срещата на "Герена", която бе изгледана на живо от 10 000 привърженици. Въпреки по-големия брой атаки към вратата на Мартин Луков, "сините" допуснаха гол в 44-ата минута. Момчил Цветанов намери с хубав пас Анте Аралица, който промуши топката между краката на Николай Михайлов за 1:0.

Снимка: Lap.bg

Преди това, в 17-ата минута Валери Божинов, който започна като титуляр на мястото на голмайстора на тима Станислав Костов, отбеляза гол с ножица, който бе отменен заради засада. 

В 20-ата минута Тиам стреля мощно от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата. В 30-ата минута Паулиньо уцели греда, а в 35-ата отново Божинов се размина с гола.

"Левски" натисна в началото на второто полувреме, но Тиам и Яблонски пропуснаха добри възможности. В 72-ата минута Давиде Мариани се възползва от разбъркване в наказателното поле на гостите и прокара топката между краката на Луков за 1:1.

Снимка: Lap.bg

Малко преди края на мача резервата Богдан Васчук засече центриране на Цветкович, но бранител на "смърфовете" изчисти топката от голлинията.