на живо

"Левски" измъкна точка пред погледа на новия треньор

"Сините" с първа грешна стъпка в шампионата

Lap.bg

Отборите на "Левски" и "Черно море" завършиха 2:2 в последния мач от 2-ия кръг на Първа лига. "Сините" измъкнаха точката пред погледа на новия си наставник Славиша Стоянович, който изгледа двубоя от трибуните на "Георги Аспарухов" в компанията на Спас Русев, Асен Букарев и Даниел Боримиров.

Снимка: Lap.bg

"Сините" се хвърлиха в атака още от първата минута. Милош Цветкович намери капитана в този мач Габриел Обертан, който стреля силно, но Даниел Димов изби с глава на метър пред голлинията. 

Противно на показаното от двата отбора в първите минути на двубоя на "Герена", "моряците" поведоха с атрактивен гол със странична ножица на Георги Илиев в 22-ата минута.

Снимка: Lap.bg

Обертан уцели страничната греда в 47-ата минута, а в 55-ата Кали Тиам отправи слаб удар отдалеч.

В 59-ата минута Даниел Димов бе оставен непокрит в наказателното поле и също пробва да се разпише със задна ножица, но опитът му се провали.

В 60-ата минута единственият българин сред титулярите за "Левски" - Станислав Костов, отбеляза и първия си гол за сезона - 1:1.

Снимка: Lap.bg


Последва натиск на "сините", Давиде Мариани отправи два последователни удара, но те не затрудниха особено Макенджиев. Няколко минути по-късно Белаид намери по прекрасен начин Костов, но стражът на гостите изби.

Влезлият като резерва Паулиньо раздвижи нещата в предни позиции и бе много близо до попадение в 74-ата минута, но топката излезе в корнер. Минути преди края обаче той напусна терена с контузия.

Освен Паулиньо, принудително бяха сменени Антони Белмонт  през първата част и Стефан Станчев, който е със съмнения за скъсани мускулни влакна.

В 88-ата минута Георги Божилов шокира "сините", отбелязвайки с глава за 2:1. Само минута по-късно футболистите на "Левски" се възползваха от неразбирателство в отбраната на "моряците" и Мариани изравни за 2:2.

Така след първите два кръга "Левски" е с актив от 4 точки, колкото има и "Черно море". Лидер е ЦСКА с 6.