на живо

Левски изпусна победата срещу третия в Румъния (ВИДЕО)

"Сините" водеха до 81', но завършиха 1:1 с Петролул

levski.bg

Левски не успя да спечели седмата си контрола от подготвителния лагер в Анталия. Мачът с третия в класирането на румънското първенство Петролул завърши 1:1, като бе проведен при лоши атмосферни условия и проливен дъжд. "Сините" изиграха добър мач, създавайки няколко отлични ситуации за отбелязване на гол. Столичният тим водеше до 81', когато допусна изравнително попадение.

Неофициален дебют като титуляр за столичния гранд направи най-новият футболист в отбора Либан Абди. Срещата пропуснаха Веселин Минев и Антонио Аниете, които имат леки контузии. Роман Прохазка пък зае нетрадиционната позиция на десен бек, а негови партньори в отбрана бяха Борислав Стойчев, Емил Нину и Аймен Белаид. На върха на атаката отново застана Валери Домовчийски.

Левски започна в следния титулярен състав:

3. Пламен Илиев, 15. Роман Прохазка, 31. Емил Нину, 5. Борислав Стойчев, 3. Аймен Белаид, 45. Владимир Гаджев, 77. Стефан Велев, 10. Мигел Бедоя, 11. Луис Педро, 30. Либан Абди, 17. Валери Домовчийски

В началото на срещата Левски натисна своя съперник. В 3' удар на Прохазка бе спасен от вратаря на румънците, а в 16' Абди се озова на перфектна позиция, но пропусна да отбележи. Малко по-късно насочен изстрел на Бедоя също бе отразен от Пецаня, който изби в ъглов удар. До края на полувремето двата отбора не създадоха опасни положения, най-вече поради лошите атмосферни условия.

След почивката отново "сините" бяха по-активният отбор в нападение. Удар на появилия се като резерва Краев бе блокиран, а малко след това добро подаване на талантливия юноша не бе засечено от Домовчийски. В 61' Астафей от състава на Петролул пропусна най-добрата възможност в мача, стреляйки силно към вратата на Илиев, който се намеси отлично.

В 66' Левски поведе с гол на Краев. Той получи топката от Абди, който направи отличен пробив през центъра. Впоследствие младият му съотборник направи залъгващо движение и стреля точно в далечния ъгъл.

Румънците изравниха в 81', когато Велев не успя да изчисти топката и от това се въползва Мараеш, който не остави шансове на Илиев - 1:1.

Това е четвърто равенство за "сините" в седемте приятелски мача на турска земя. До момента тимът на Стойчо Стоев постигна само една победа над азербайджанския Карабах с 3:0.