на живо

"Левски Лукойл" дръпна с две победи във финала с "Рилски спортист"

Следващият мач е в София на 24 май

Lap.bg

Отборът на "Левски Лукойл" взе солиден аванс преди финалната серия за титлата в Националната баскетболна лига да се премести в София. "Сините" спечелиха второто гостуване на "Рилски спортист" в Самоков с 87:79 и вече водят с 2-0 победи. Следващите две срещи са в София, играе се до четири успеха в седем мача.

Мач №3 е на 24 май в "Универсиада".

Снимка: Lap.bg

Баскетболистите на Константин Папазов започнаха уверено и убедително поведоха в първите минути. "Рилецо" обаче стигна до обрат след страхотна серия от 13:0. Така в края на първата част, от 12:20, резултатът стана 25:20.

Това обаче накара гостите отново да вдигнат темпото, а двубоят тръгна кош за кош. Все пак "сините" водеха на почивката с 45:39.

Със силна серия "Левски Лукойл" направи разликата в точките двуцифрена - 42:52, но постепенно "Рилски спортист" се съвзе и след няколко добри атаки изравни за 56:56.

Снимка: Lap.bg

В началото на последната четвърт "Левски Лукойл" водеше само с точка, но Йордан Минчев избухна с шест поредни точки, преди серията на гостите да се покачи на 11, въпреки усилията на Алекс Симеонов и Златин Георгиев.

Тайрон Брезълтън вкара 20 точки и добави 6 асистенции за "сините", Данило Тасич отново имаше дабъл-дабъл с 19 точки и 13 борби. Кийт Бенсън реализира 16, Чавдар Костов и Йордан Минчев - по 12.

За "Рилски спортист" Нико Карвачо записа 22 точки с 8 борби, а Златин Георгиев 17.