на живо

"Балкан" излъга "Левски Лукойл" в първия мач

Драматично начало на финалната серия за титлата в НБЛ

Lap.bg

"Балкан" Ботевград победи драматично "Левски Лукойл" в зала "Универсиада" със 71:69 (28:34) и поведе с 1:0 във финалната серия в мъжкото баскетболно първенство. 

В първите 2 минути и двата тима започнаха пределно мотивирани, като "сините" направиха цели 3 нарушения. Станимир Маринов даде тон за 13:6, а възпитаниците на Константин Папазов играха по-освободено. Последва бързо връщане на точки и тимът от Ботевград се приближи на една от софийския клуб - 13:12. "Сините" показаха по-голямо спокойствие и в края на първата част вече водеха с 19:16.

Снимка: Lap.bg

Във втората четвърт столичани продължиха да диктуват събитията на паркета. Маринов отново блесна на скорост, увеличавайки преднината на 25:18. Преди почивката се стигна и до двуточков аванс от 30:32. Гостите обаче се стегнаха, за да оформят крайното за полувремето 34:28.

Третата четвърт стартира със силна игра на "Левски Лукойл", който увеличи предимството си на 11 пункта - 44:33. Със серия от 6 точки, баскетболистите на Небойша Видич отвърнаха на предизвикателството и накараха Константин Папазов да използва таймаут. 

Снимка: Lap.bg

"Балкан" започна много мощно заключителната част със серия от 15:0 и поведе в срещата. "Левски Лукойл" отговори със 7 поредни безответни точки, приближавайки се плътно до гостите. 

Двата отбора се държаха близо един до друг до самия края на срещата, като в последните секунди ботевградчани показаха по-здрави нерви и се поздравиха с успеха.

Вторият сблъсък от финалната серия е в сряда, 23 май, отново в столичната зала "Универсиада".