на живо

"Левски Лукойл" на полуфинал за Купата след разгромна победа срещу "Академик Бултекс"

"Сините" спечелиха с 41 точки разлика

Lap.bg

Защитаващият трофея си тим на "Левски Лукойл" разгроми "Академик Бултекс 99" със 115:74 и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже. 

В зала "Универсиада", гостите от Пловдив бяха равностойни само през първите десет минути на мача, след което момчетата на Константин Папазов доминираха изцяло.

Снимка: Lap.bg

На почивката "сините" водеха с 60:36, а през второто полувреме увеличиха още поведе преднината си. Най-големият аванс на домакините бе 43 точки при 111:68 след кош на сина на легендата на "сините" Георги Младенов - Борислав, 73 секунди преди края. Той завърши мача с 12 точки.

Шест играчи на "Левски Лукойл" приключиха с двуцифрен точков актив. Чавдар Костов бе най-резултатен с 19 точки, 16 добави Венцислав Петков. Домакините завършиха с 33 асистенции и 14 тройки. За пловдивчани се отличиха Седрик Боуен с 21 точки и Обрад Томич с 16.

Снимка: Lap.bg

Миналата година "сините" спечелиха трофея след успех на финала срещу "Берое". Сега на полуфиналите "Левски Лукойл" ще се изправи срещу победителя от двубоя между старозагорци и "Черноморец".