на живо

"Левски Лукойл" обърна "Балкан" пред погледа на жандармерията

Полицията се намеси заради безредици по трибуните

"Левски Лукойл" успя да победи "Балкан" Ботевград със 77:73 (13:25, 19:24, 27:11, 18:13) в мач от 13-ия кръг на Националната баскетболна лига. Срещата бе изключително напрегната и се стигна до сблъсъци между феновете от двете агитки, което доведе до кратко прекъсване на играта в третата част. 

С успеха столичани взеха своеобразен реванш от съперниците си за загубата преди седмица в първия мач от четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

И днес, както и тогава, гостите поведоха в началото на мача. Разликата преди полувремето достигаше до 23 точки на моменти и по нищо не личеше, че лидерите в класирането имат сили за обрат. "Балкан" превъзхождаше "сините" със стрелба от тройката, а възпитаниците на Константин Папазов видимо не бяха достатъчно концентрирани.

Снимка: Lap.bg

Това се промени в третата част. "Левски Лукойл" излезе като прероден на паркета в зала "Универсиада" и направи серия от 19:5, а разликата започна бавно да се стопява.

Този развой явно изостри напрежението по трибуните и се стигна не само до размяна на обиди, а и до хвърляне на бутилки и столове. Стюардите в залата не успяха да реагират адекватно и се наложи намесата на жандармерията. Подобни сцени се разиграха и преди година в един от мачовете от финалния плейоф между двата тима. Днес до сериозни ексцесии не се стигна и след кратко прекъсване играта продължи.

Снимка: Lap.bg

"Левски Лукойл" успя да съкрати изоставането си още, а обратът дойде в началото на четвъртата част при 64:63. От тук нататък домакините съумяха да натрупат лека преднина и не изпуснаха инициативата до края на двубоя.

Снимка: Lap.bg

Деян Иванов бе най-резултатен за победителите с 18 точки. Микейл Хопкинс записа 23 точки за гостите. 

Двата тима ще се срещнат още веднъж на 9 януари, когато играят един срещу друг във втората групова фаза на ФИБА Къп. Мачът е в Ботевград.