на живо

„Левски Лукойл” поля титлата с Криско и Софи Маринова (ВИДЕО)

„Сините” пеят „Клетва” на Щурците, празнуват титлата два дни

Instagram

С песни и танци до зори. В два поредни дни. Така баскетболистите от „Левски Лукойл” отпразнуваха историческата първа титла на България след влизането на петролната компания като генерален спонсор на „сините” през януари 2018 г.

Играчи, фенове, треньори и ръководство поляха златото, което дойде след 3-1 победи в драматична финална серия над „Балкан”, като поставиха началото на 48-часовото парти още в сряда вечер в столична дискотека.

Кулминацията на купона бе миналата нощ в елитен ресторант в София, в който бе и официалната вечеря, дадена от управата на клуба в чест на състезателите и на щаба на Константин Папазов.

Тон за настроението на присъстващите даде Криско, след което микрофона отиде в ръцете на Краси Радков, превъплатил се в ролята на Тити, а след това и на премиера Бойко Борисов. Черешката на купона пък се появи в залата с внасянето и на шампионската торта – Софи Маринова, която пя в продължение на час, заобиколена на дансинга от баскетболистите и техните половинки.

Колективът бе сплотен в малките часове на нощта със задружно изпълнение на вечната балада „Клетва” на Щурците, а до зори един друг, добре познат глас от стадиони и зали даваше тон за любимия призив на новите златни медалисти в родния баскетбол - „Левски шампион”.

Баскетболистите подариха купата на финансовия благодетел от „Лукойл България” Валентин Златев и зарадваха със златен медал Васил Златев – син на бизнесмена и върл фен на баскетбола и на отбора.