на живо

"Левски Лукойл" спечели Купата на България за първи път от 2014 г.

Зрелищен финал в Панагюрище

Баскетболният шампион "Левски Лукойл" е новият носител на Купата на България при мъжете. В "Арена Асарел" в Панагюрище момчетата на Константин Папазов спечелиха със 70:61 един много вълнуващ и оспорван финал с "Берое" Стара Загора.

Така "сините" триумфираха в надпреварата за първи път от 2014 г. 

Снимка: Lap.bg

Феновете на двата отбора изпълниха трибуните на новата зала и бурно подкрепяха любимците си до края на мача.

Срещата ще се запомни с изключително високия брой грешки, допуснати от "Берое", и многото пропуснати наказателни удари от страна на "Левски Лукойл". 

Мачът започна по най-добрия начин за баскетболистите на "Берое", които владееха инициативата в първата четвърт. Във втората част обаче агресивната игра на "сините" в защита даде плодове и на полувремето те водеха с 35:22.

Снимка: Lap.bg

В третата четвърт столичани увеличиха още повече аванса си за 47:27, преди да допуснат срив в играта си и да позволят изравняване за 58:58 пет минути преди края.

И двата състава останаха без ключови играчи в заключителните две минути, тъй като Александър Янев и Деян Иванов натрупаха по пет лични нарушения.

Във важните моменти момчетата на Тити Папазов запазиха самообладание, отбелязаха няколко важни точки и стигнаха до така чакания успех за купата.

Снимка: Lap.bg

За победителите Христо Захариев вкара 15 точки и се отличи с 10 борби, Божидар Аврамов завърши със 17 точки и 8 асистенции, Деян Иванов вкара 11 точки.

За "Берое" Конър Франкамп реализира 21 точки и 9 борби, а Александър Янев се отчете с 14 точки.

За MVP бе определен гардът на "сините" Божидар Аврамов.