на живо

"Левски Лукойл" стартира сезона с победа, Тасич над всички

"Сините" спечелиха със 75:64 като гости на "Рилски спортист"

Lap.bg

Вицешампионът "Левски Лукойл" започна с победа сезона в Националната баскетболна лига (НБЛ)! "Сините" спечелиха със 75:64 като гости на "Рилски спортист". В Самоков над всички бе Данило Тасич, който се отчете с 24 точки, 12 борби и 4 асистенции за успеха. Чавдар Костов и Йордан Минчев отбелязаха по 11 за "Левски Лукойл". За домакините най-резултатен бе Павлин Иванов, реализирал 16 точки в дебюта си.

Двубоят се развиваше отлично за "Рилски спортист", който имаше 5 точки аванс в края първата четвърт, а в средата на втората вече бе натрупал двуцифрена преднина. Гостите обаче се мобилизираха и стигнаха до равенство 38:38 на почивката.

Снимка: Lap.bg

След паузата, водени от Тасич, столичани направиха серия от 21-8. Самоковци така и не успяха да се отърсят от шока. "Левски Лукойл" дръпна с 20 точки в началото на четвъртата част, но след това "сините" се отпуснаха и позволиха на съперника да намали изоставането си.

В крайна сметка "Левски" се наложи, въпреки че бе без контузения капитан Асен Великов, както и без чист център след решението да не се картотекира Ди Анджело Райли.

И на двата тима предстоят гостувания във втория кръг. "Левски Лукойл" ще пътува до Стара Загора за мач с "Берое", докато "Рилски спортист" се изправя срещу "Академик" в Пловдив.

Снимка: Lap.bg