на живо

"Левски" надви словенци в третата си контрола

"Сините" се справиха с "Копер"

Facebook

Футболният "Левски" постигна победа в третата си контрола на хърватска земя. Българският тим се изправи срещу словенския "Копер", като бързо поведе в резултата с 2 гола, а след това допусна 1 попадение в собствената си врата.

Треньорът на "сините" Славиша Стоянович продължава да прави промени в състава, като капитанът Николай Михайлов и Мартин Райнов останаха извън групата за двубоя.

Снимка: Facebook

"Левски" излезе напред в резултата още в първата минута. След бърз пробив на Насиру Мохамед топката попадна в Здравко Димитров, който подаде на Найджъл Робърта. Последният не сбърка и се озова в прегръдките на своите съотборници.

В 28-ата минута Стивън Петков удвои. Преди това Насиру Мохамед беше изблъскан грубо и се наложи да му бъде оказана лекарска помощ.

В 30-ата минута "Копер" остана с 10 човека на терена. Мулахусейнович фаулира Галчев точно пред скамейката на българите и беше изгонен.

Снимка: Facebook

След двете попадения темпото в играта спадна. Все пак словенците успяха да върнат един гол. В 50-ата минута топката попадна в Денис Церович, който бе оставен непокрит в наказателното поле на "сините" и не сбърка.

Така "сините" вече имат две победи (срещу "Копер" и "Подбескидзе" Биелско-Биала) и загуба (от "Домжале") в проверките по време на зимната пауза в Първа лига. Следващата контрола на тима е срещу "Олимпия" Любляна на 30 януари.

Тагове:

Левски Копер