на живо

"Левски" не успя да победи "Черно море" пред празния сектор "Б"

"Сините" и "моряците" завършиха 2:2 в мач от последния кръг на Първа лига

Lap.bg

Отборите на "Левски" и "Черно море" завършиха 2:2 на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" в мач от последния, 36-и кръг на Първа лига. Така "сините" завършват сезона на трето място с 63 точки, докато "моряците" останаха на шеста позиция в крайното класиране. 

Гостите от "Черно море" имаха възможност да открият резултата още в първата минута на мача, но ударът на Валентин Йосков бе отразен от стража на "сините" Николай Кръстев. В 12-ата капитанът на "моряците" Александър Цветков имаше отличен шанс за гол, но топката премина встрани от вратата.

Две минути след това "Левски" създаде първата си опасност пред вратата на гостите, но Бабатунде Адениджи стреля слабо. В 29-ата минута отново Адениджи имаше шанс да реализира, след като с плонж с глава засече центриране отляво, но вратарят Емил Михайлов спаси.

В 40-ата минута "Черно море" откри резултата. Мартин Костадинов отне топката от засуетилия се пред собственото си наказателно поле Станислав Иванов, навлезе в пеналта на "сините" и с плътен удар прокара топката между краката и ръцете на вратаря Кръстев.

Второто полувреме започна с натиск на домакините и още 47-мата минута Бабатунде Адениджи пропусна да изравни. Пет минути по-късно влезлият като резерва Божидар Краев се измъкна зад отбраната на варненци, но реши да подава към Роман Прохазка, което бе грешното решение в случая.

"Левски" все пак изравни в 74-ата минута чрез Божидар Краев. Младият нападател засече с глава центриране отляво на Антон Огнянов и не остави шансове на Михайлов за 1:1.

Само 4 минути по-късно обаче "Черно море" отново поведе в резултата. Филип Хлупик пусна топката между краката на Огнянов и подаде по земя към непокрития Румен Касабов, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:2.

В 82-рата минута настъпи и най-красивият момент в мача, след като с удар от над 30 метра капитанът на "Левски" Роман Прохазка изравни за 2:2. Две минути след това Краев можеше да направи обрата пълен, но от 2-3 метра направи непростим пропуск.

В 89-ата минута капитанът на "Черно море" Александър Цветков получи втори жълт и респективно червен картон и остави тима с човек по-малко в заключителните минути.

В знак на протест сектор "Б", събиращ най-верните привърженици на "Левски", остана празен в днешния мач. Действията на запалянковците бяха в отговор на изключително слабия мач срещу тима на ЦСКА в неделя, завършил с поражение с 0:3 за "сините".