на живо

"Левски" обърна "Ботев" Враца и спечели за първи път като гост от 8 месеца насам

"Сините" са на 4 точки от топ 6

Lap.bg

"Левски" се доближи на 4 точки от топ 6, след като направи първия си обрат в шампионата. "Сините" изиграха силно второ полувреме срещу "Ботев" Враца, който водеше на почивката с 1:0, но в крайна сметка отстъпи с 1:3.

Отборът на Антони Здравков започна силно срещата на стадион "Христо Ботев" и можеше да води с 2:0 още преди да е изминал четвърт час от първия съдийски сигнал. Костадин Ничев откри резултата в 6-ата минута, а скоро след това съотборникът му Даниел Генов получи възможност да изпълни дузпа, но стреля в гредата.

Последваха претенции от страна на гостите за 11-метров наказатален удар след сблъсък между вратаря Красимир Костов и Начо Монсалве. Съдията Владимир Вълков обаче не посочи бялата точка, а защитникът на гостите бе сменен принудително.

В 31-ата минута нов пропуск на Генов, този път от чиста позиция при игрова ситуация, не позволи на домакините да удвоят аванса си.

През второто полувреме "Левски" повиши качеството на играта си и с три гола в рамките на 8 минути направи обрат и ликвидира интригата. Два пъти се разписа Найджъл Робърта, включително от дузпа. Едно попадение добави защитникът Живко Атанасов.

За "Левски" победата бе първа при гостуване в първенството от 8 месеца насам и общо втора от началото на сезона.