на живо

Левски откри новия Сектор "А" преди дербито с Лудогорец (ВИДЕО)

Близо 15 000 фенове на "Герена"

Три години след взривяването на Сектор "А" "Герена" отново има своята централна трибуна. Събарянето на стария сектор се осъществи на 3 февруари 2013, а първата копка за построяването на новия бе на 5 юли същата година. 

Новото бижу на Левски бе открито половин час преди началото на дербито с Лудогорец от 30-ия кръг на "А" група.

1 час преди началото на мача министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова направиха обиколка на стадиона. 

30 минути преди първия съдийски сигнал Андрей Аспарухов, синът на Гунди, който дойде от САЩ специално за двубоя, преряза лентата за откриването на новия сектор.

Той бе в компанията на синовете на "сините" легенди от близкото минало Христо Йовов и Станислав Ангелов. Двете момчета тренират в школата на Левски.

Феновете бяха призовани да бъдат на стадиона най-късно в 19:30 ч. 

Президентът на Българският футболен съюз Борислав Михайлов също присъства на събитието и дори има запазено място в ложата, предвидена за славните ветерани на клуба. Освен него тази чест имат още 74 от легендите на Левски.

Новият сектор „А” е с капацитет 6 хиляди места и струва на „сините” 11,5 млн. лв. до момента и се нуждае от още около 3 млн. лева, за да бъде окончателно завършена и да има козирка.

"Това е едно много добро съоръжение, истински пример за това как трябва да работи един клуб за феновете и за имиджа си. Горд съм, че сектор "А" е част от стадиона, който носи името на баща ми. Надява се скоро цялото съоръжение да придобие такъв облик", каза Андрей Аспарухов.

„Държавата не е дала нито една стотинка за трибуната, инвестицията е изцяло от Левски. Тази трибуна отговаря на всички европейски изисквания. Бил съм на много стадиони и в момента обмисляме как можем да помогнем на българските клубове да подобрят базите си", каза пък спортният министър Красен Кралев.

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Сърджан Лукин, Александър Александров, Веселин Минев, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Франсис Нар, Венцислав Христов

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Венцислав Керчев, Козмин моци, Натанел Пимента, Лукас Саша, Светослав Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу, Клаудио Кешеру