на живо

"Левски" отново на колене. 10 от "Черно море" победиха "сините"

Домакините допуснаха обрат на стадион "Георги Аспарухов"

Lap.bg

"Левски" допусна пета загуба от началото на сезона в Първа футболна лига у нас. "Сините" бяха победени с 2:1 от "Черно море" на стадион "Георги Аспарухов". 

Успехът за "моряците" дойде след обрат, като тимът на Илиан Илиев игра с 10 човека цяло полувреме.

Срещата започна по отличен начин за "Левски". В 20-ата минута Мартин Райнов се ориентира най-добре в наказателното поле на варненския тим и откри резултата след удар с глава.

Снимка: Lap.bg

До края на полувремето домакините държаха инициативата, а Робърта пропусна да удвои. В 45-ата минута Илиан Илиев-младши от "Черно море" беше изгонен, след като получи втори жълт картон.

Вместо да се възползват от численото си предимство, "сините" намалиха темпото и допуснаха обрат. Изравнителното попадение беше дело на Курьор. Той вече има 11 гола в 9 мача и оглавява класацията за голмайстор.

Снимка: Lap.bg

Васил Панайотов донесе трите точки за "Черно море", след страхотна акция в 69-ата минута. Футболистът, който не крие пристрастията си към "сините", отказа да отпразнува попадението.

Загубата задълбочава кризата в тима от стадион "Георги Аспарухов". След 10 мача "сините" имат само 3 победи и са на 10-о място в класирането. "Черно море" е с 4 успеха и е пети.