на живо

"Левски" отново не се опря на "Лудогорец" (СНИМКИ)

"Орлите" спечелиха с 2:0 на "Васил Левски"

Lap.bg

"Лудогорец" спечели с 2:0 гостуването си на "Левски" в дербито на 29-ия кръг от Първа лига и отново се качи еднолично на първото място в първенството.

Шампионите вкараха по едно попадение в двете полувремена, а срещата бе помрачена от грозна провокация на Козмин Моци, която доведе до нахлуването на фенове на домакините на пистата. За щастие, органите на реда реагираха своевременно и не се стигна до по-сериозни инциденти.

Снимка: Lap.bg

"Орлите" са с аванс от 3 точки пред втория ЦСКА. "Левски" остава трети на 9 точки от върха.

"Сините" започнаха срещата на "Васил Левски" концентрирано и направиха няколко добри атаки, които Станислав Костов не успя да завърши с точен удар.

Снимка: Lap.bg

В 25-ата минута Козмин Моци се извиси в наказателното поле на "Левски" и стреля с глава, но топката срещна напречната греда. Четири минути по-късно Марселиньо не успя да се възползва от неразбирателство в защитата на домакините и стреля покрай вратата.

Хубава многоходова акция на "Лудогорец" в 37-ата минута завърши с попадение на Клаудиу Кешеру. Вандерсон изведе Марселиньо, който пусна успоредно на голлинията за румънеца и той на празна врата реализира за 1:0. 

В 69-ата минута домакините имаха претенции за дузпа след падане в наказателното поле на Иван Горанов, но главният рефер Ивайло Стоянов подмина ситуацията. "Лудогорец" пропусна нова чиста ситуация в 73-ата минута, когато Вандерсон излезе на стрелкова позиция, но ударът му мина встрани от вратата.

В 80-ата минута влезлият като резерва Якуб Швиерчок бе изведен сам срещу Николай Михайлов и бе бутнат в гръб от Иван Горанов. Реферът не се поколеба да посочи бялата точка и изгони защитника на "сините". 

Снимка: Lap.bg

Моци реализира дузпата за 2:0 и веднага отиде пред Сектор "Б", за да подразни публиката на "Левски". Действията на румънеца разгневиха привържениците на "сините" и някои от тях нахлуха на пистата. Наложи се намесата на жандарменията, за да бъдат успокоени страстите. Моци пък получи втори жълт картон за провокацията и двата отбора доиграха мача с по 10 души.