на живо

"Левски" отново на колене пред "Черно море"

"Моряците" нанесоха трето поражение на "сините" в Първа лига

Lap.bg

"Черно море" отново се оказа непреодолим съперник за "Левски". "Моряците" победиха с 1:0 "сините" в мач от 15-ия кръг на Първа лига и нанесоха трето поражение на столичани в родното първенство. Успехът пък е шести за играчите на Илиан Илиев от началото на кампанията.

Единственият гол в срещата на "Тича" бе дело на Жоржиньо в 22-ата минута. Гостите доиграха двубоя с човек по-малко, след като в 69-ата минута Жерсон Кабрал получи втори жълт картон за симулация.

С тази загуба "сините" пропуснаха да се изкачат на върха в Първа лига поне за 24 часа и остават на трета позиция в класирането, на една точка зад лидера "Лудогорец", който обаче е с мач по-малко. "Моряците" пък се връщат в топ 6.

Играчите на Славиша Стоянович пропуснаха да поведат в 20-ата минута, когато Кабрал стреля слабо след центриране отляво. Само 120 секунди по-късно домакините поведоха, а с огромна вина за попадението бе вратарят на гостите Мартин Полачек. Словакът хвана топката след удар от фаул и опита да намери с ръка съотборник, но вместо това топката попадна в Петър Витанов, който центрира за Жоржиньо. За бразилеца не бе проблем да се разпише от 10 метра за 1:0.

Снимка: Lap.bg

"Черно море" се отличи с още няколко добри атаки, а в 33-ата минута Паулиньо не успя да изравни след подаване на Кабрал. Последва удар на Станислав Костов, но Виктор Генев се намеси и изби.

Второто полувреме започна с удар на Костов, който мина покрай гредата. В 69-ата минута Кабрал падна в наказателното поле, а съдията му вдигна жълт картон за симулация. Само три минути по-рано нападателят на столичани бе санкциониран за първи път и затова се наложи рано-рано да се отправи към съблекалните.

С първото си докосване след влизането от резервната скамейка, Радослав Василев пропусна отлична възможност да удвои преднината на "моряците". Ударът му мина застрашително близо до левия страничен стълб на Полачек. 

В 75-ата минута "сините" пропускаха може би най-добрата си възможност в мача. Обертан центрира, но Тиам не успя да отбележи. В добавеното време резервата Нашименто също пробва рефлексите на Благой Макенджиев, но топката попадна право в ръцете на стража.