на живо

Левски победи Александрия в луд мач

"Сините" записаха втора победа в контролите в Турция

Facebook

Левски победи ФК Александрия с 3:2 в контролна среща по футбол, играна по време на подготвителния лагер на двата отбора в Турция.

Мачът започна повече от интересно и до осмата минута вече имаше три отбелязани гола. В 4-тата минута полузащитникът Георги Костадинов засече с глава центриране от десния фланг и Левски поведе с 1:0. В 7-та минута сръбският вратар на българския отбор Боян Йоргачевич отклони топката на крака на Махил Козак и той от непосредствена близост изравни - 1:1. В следващата минута след центриране от ъглов удар Сърджан Лукин бе оставен непокрит в наказателното поле на украинците и той с точен удар с глава направи резултата 2:1 за Левски.

В 13-та минута Роман Прохаска бе изведен сам срещу украинския вратар, но стреля в аут. В 30-та минута отборът на Левски изпусна дузпа. Франсис Нар нахлу в наказателното поле и беше съборен от вратаря на Александрия, което доведе до наказанието. Зад топката застана Роман Прохазка, но ударът му беше избит. При добавката той стреля с глава, но топката кацна на гредата и излезе в аут. В 37-та минута пък гредата спаси българския отбор от гол след добро изпъление на свободен удар от украинците. В 42-та минута бе отсъдена нова дузпа, този път в полза на Александрия за нарушение на Мики Орачев в наказателното поле. Вратарят на "сините" Боян Йоргачевич обаче улови удара от бялата точка на Давид Таргамадзе и двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 2:1 за Левски.

В самия край на контролата двата отбора си размениха по един гол. В 80-та минута испанецът Мигел Бедоя със силен удар след непряк свободен удар в наказателното поле увеличи на 3:1 за Левски. В 83-та минута обаче вратарят на "сините" Александър Любенов след не особено опасен удар скочи да улови топката, но я изпрати в собствената си мрежа - автогол и краен резултат 3:2 за Левски.

В първата си контрола на турска земя отборът на Лвски победи ФК Тобол /Казахстан/ с 2:0, а следващата проверка на "сините" футболисти ще бъде на 29 януари срещу Волин /Луцк - Украйна/.