на живо

Левски победи Черно море на "Тича"

"Сините" си върнаха второто място в класирането

Facebook

Левски победи Черно море с 2:0 при гостуването си във Варна в мач от 22-рия кръг на А футболна група. "Сините", които вкараха головете си след почивката, се изкачиха на второ място в генералното класиране и водят с точка на Берое, който гостува на Славия в неделя.

Двата отбора изиграха интересна първа част, но почти не успяха да създадат чиста голова ситуация. Първото полувреме ще се запомни с петте жълти картона за домакините и два такива за гостите.

Най-чистото положение преди почивката бе за домакините в 34-та минута когато Пламен Николов успя да отклони с глава топката към Матиас Курьор, който стреля също с глава от няколко метра, но вратарят Боян Йоргачевич показа отличен рефлекс и успя да избие топката. За гостите най-доброто положение бе в 45-та минута, когато Мигел Бедоя стреля много опасно по диагонал, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на Черно море.

Левски откри резултата в 53-та минута, когато Георги Костадинов напредна и с удар по земя и рикошет топката попадна във вратата на домакините. В 60-та минута гостите бяха близо до втори гол, но след удара на Мехди Бурабия от 20-ина метра топката се отби в напречната греда. Минута по-късно Георги Илиев можеше да изравни след отлично изпълнение на пряк свободен удар, но вратарят Боян Йоргачевич успя да избие топката в корнер.

"Сините" удвоиха преднината си в 66-та минута. При контраатака за Левски, Мигел Бедоя напредна и стреля, но топката се отби в гредата и попадна във Франсис Нар, който подаде отново към испанеца, който вкара за 2:0. В 70-та минута домакините можеха да намалят резултата, но вратарят Боян Йоргачевич отново показа отлична реакция след като изби топката след удар на Матиас Курьор от 5-6 метра.
В 79-та минута Георги Илиев центрира от пряк свободен удар, Борислав Стойчев засече топката с глава, но отново вратарят на Левски Боян Йоргачевич успя да спаси.

Левски имаше възможност да вкара и трети гол чрез Венцислав Христов, който се откъсна сам срещу Георги Китанов и го преодоля, но не успя да догони бързо топката и беше блокира.

Левски все пак спечели с 2:0, а традицията от есента се запази - всички голмайстори са халфове.