на живо

Левски победи Монтана и остава лидер в "А" група

Роман Прохазка и Божидар Краев донесоха победата на "сините"

БГНЕС

Левски победи Монтана с 2:0 като гост в мач от 14-тия кръг на "А" група. Попаденията за "сините" бяха дело на Роман Прохазка, от дузпа, в добавеното време на първата част и на Божидар Краев в 70-та минута. Така Левски запази лидерската си позиция в "А" група, след като вече има четири точки пред втория Лудогорец, но и мач повече.

"Сините" започнаха двубоя по-активно и само можеха да съжаляват, че не взеха преднина по-рано. Първото чисто положение за гол се откри пред Краев в средата на първото полувреме, когато той излезна сам срещу вратаря на домакините Христо Иванов, но стреля над вратата от близко разстояние. В 36-та минута Иванов спаси удар с глава на Прохазка, след добро центриране на Живко Миланов. Последва и пропуск на Умар Диаби.

Така се стигна и до едноминутното продължение на първото полувреме, когато Георги Пашов фаулира Краев в наказателното поле, а Прохазка реализира отсъдената дузпа.

След почивката Монтана се опита да изравни играта, но последваха нови положения пред Левски и пропуски на Георги Костадинов и Краев.

В средата на втората част последваха и най-чистите ситуации пред домакините. В 64-та минута Станислав Генчев излезе сам срещу Боян Йоргачевич, но вместо да стреля, реши да подава, но нямаше негов съотборник, който да засече паса му. Пет по-късно изстрел на Атанас Илиев бе спасен с крак от Йоргачевич. 

В 70-та минута Левски удвой преднината си. Краев бе намерен от Диаби и с лек удар успя да вкара за 2:0. Ситуацията бе оспорвана от вратаря на Монтана Иванов, след като останаха съмнения за пасивна засада на Радослав Цонев, който не игра с топката, но пречеше на видимостта на вратаря.

Последният добър шанс в мача бе за Монтана, но силният удар на Борислав Балджийски бе спасен от Йоргачевич. 

С победата Левски остава на върха в класирането с 28 точки, а тимът на Монтана е предпоследен с 12.