на живо

"Левски" победи "Монтана" и остава на 3 точки от "Лудогорец" (ВИДЕО)

Димитър Пиргов с ефектен гол, а Илиян Мицански с първо попадение за "сините"

Lap.bg

"Левски" победи "Монтана" с 3:1 в Ловеч в мач от 14-ия кръг на Първа лига и по този начин запази разликата от 3 точки от лидера "Лудогорец". 

Футболистите на столичния тим бяха по-активни в началото на мача. Още в 4-ата минута Божидар Краев стреля опасно от границата на наказателното поле, но Христо Иванов изби.

В 13-ата минута гостите пропуснаха добра възможност след като Галин Иванов не се възползва от отличното центриране на Франсис Нар. В 17-ата минута двубоят беше прекъснат за близо седем минути заради димка, хвърлена от феновете на "сините".

В 32-ата минути гостите поведоха. Галин Иванов центрира остро, вратарят на "Монтана" изби и топката попадна в Божидар Краев, който отбеляза за 0:1.

В 41-ата минута "Монтана" стигна до равенството. След центриране от ляво топката попадна в непокрития Костадин Дяков, който през няколко играчи на "Левски" я изпрати в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Боян Йоргачевич - 1:1.

В 60-ата минута Димитър Пиргов вкара страхотен гол от воле за 1:2.

Две минути по-късно Адениджи беше изведен сам срещу вратаря, но се забави и пропусна да увеличи аванса на "сините". В даденото от съдията продължение Илиян Мицански оформи крайното 1:3, като отбеляза първото си попадение с екипа на "сините".