на живо

"Левски" победи последния в полското първенство

Мартин Петков вкара единствения гол за "сините" в контролата, а Николай Михайлов спаси дузпа

levski.bg

"Левски" постигна първа победа в контролите през 2021 г. "Сините" се наложиха с 1:0 над последния в класирането на елита на полския футбол "Подбескидзе" Биелско-Биала.

Единственото попадение в срещата бе дело на Мартин Петков през първото полувреме, а заслуга резултатът да остане такъв имаше вратарят Николай Михайлов, който спаси дузпа.

Снимка: levski.bg

Мачът се игра в хърватския град Пореч. Той е на 40 км от Умаг, където "сините" са на лагер. На вратата на българския тим застана новото попълнение - Звонимир Микулич, който се присъедини към тима преди 10 дни.

Славиша Стоянович реши да направи и още две промени в титулярния състав, в сравнение с първата контрола - загубата от "Домжале" с 1:2. Мартин Райнов и Здравко Димитров започнаха от първата минута на мача.

Снимка: levski.bg

Микулич впечатли с добри изяви през първата част, като в 12-ата минута отрази удар на Камил Билински, който застана очи в очи с него.

Попадението за "Левски" падна в 23-ата минута. След центриране на Ивайло Найденов, Мартин Петков опита странична ножица и прати топката във вратата на противника. 

Двата тима показаха здрав футбол и тежки единоборства на терена.

През втората част Славиша Стоянович даде шанс за изява на Анте Върчилак, който е на проби при "сините", и новото попълнение Ребин Сулака. Те се появиха в игра в 62-ата минута.

По-сериозни положения за "Левски" изпуснаха Найджъл Робърта, Здравко Димитров и голмайсторът Петков.

Вратарят Николай Михайлов, който замени Микулич, пък успя да опази резултата, след като изби топката след силен шут на съперник в 80-ата минута, а в добавеното време спаси дузпа, изпълнена от украинеца Серхий Мякушко.

Така "сините" имат загуба и победа в проверките преди подновяването на сезона. Следващата контрола на тима е срещу словенския "Копер" на 27 януари.