на живо

Левски представи новите волейболни попълнения (ВИДЕО)

Андрей Жеков сяда на треньорската скамейка на "сините"

bTV

Мъжкият волейболен тим на Левски представи новите си попълнения. В тима се завръщат състезателите на националния отбор Боян Йорданов и Методи Ананиев. "Сините" се подсилиха още с централния блокировач Венцислав Рагин и либерото Ивайло Лалов. В ново амплоа ще влезе отказалият се от националния отбор Андрей Жеков, който ще води отбора от резервната скамейка като играещ треньор.

„Не съм си мислил, че на тези години ще се занимавам с това нещо. Такова беше предложението на Владо, обмислих го и го приех. Все пак говорим за треньорството като нещо до края на този сезон, след това ще мисилим, но за сега ще се опитам да се справя. Времето ще покаже”, каза бившият разпределител на националния отбор и добави:

„Неприятно е, че, гледайки класирането, доста оптимистично е да говорим за красиране на плейофите, защото пасивът е много голям, отборът няма победа, няма точка, така че ще бъде трудно. Ако трябва да мислим нещо в перспектива, за плейофи по-специално, е трудно, за това по-скоро трябва да се опитаме да тренираме добре, с настроение и желание и когато дойдат мачовете да ги разглеждаме един по един, какво може да вземем от всеки мач”

Звездата в тима безспорно ще бъде Боян Йорданов. Освен него, от Томис Констанца пристигат и Методи Ананиев и Венцислав Рагин.

"Левски е на сърцето ми, това е клуба, от който съм излязъл. Винаги съм бил левскар от малък, така че не беше чак толкова трудно да остана”, каза диагоналът.

Ананиев добави, че в договора си има клауза, която му позволява да напусне Левски, ако се появи добра оферта.

Младият център Венцислав Рагин разкри, че неговата цел пред отбора е класиране на плейофи.

Досегашният наставник на "сините" Христо Илиев влиза в ролята на мениджър на отбора. Той не пропусна да обсъди възможността Левски да не играе домакинските си мачове в столичната зала "Христо Ботев", тъй като една от трибуните в нея е определена за опасна.

„И най-малката възможност, която имам ще бъде ползвана нещата да не са такива крайни, но е въпрос на време. Хубаво е, че имаме две седмици до следващия си домакински мач, в което време се надявам нещата да бъдат решени в посока за да можем да играем домакинските си мачове тук”

Следващият мач на Левски е в неделя, когато тимът приема отбора на Добружда 07.