на живо

"Левски" преговаря със Стивън Петков и братя Цоневи (ВИДЕО)

До два дни ще стане ясно кои футболисти напускат и кои остават на "Герена"

"Левски" преговаря със Стивън Петков и братя Цоневи (ВИДЕО)

"Левски" води преговори със Стивън Петков и братята Радослав и Борислав Цоневи, разкри треньорът на "сините" Георги Тодоров на пресконференция. 

Той уточни, че футболистите не са получавали заплати, като утре ще се срещнат с ръководството, за да решат бъдещето си, а от четвъртък ще започне "сериозната работа" с тези, които останат на "Герена".

"В сряда футболистите трябва да говорят с ръководството и да си изчистят ситуацията. Който остане, от четвъртък започваме сериозна работа. Има хора, които мислят, че е по-добре да търсят другаде реализация. С чужденци с много пари всяка година сме на бараж, надявам се, че сега може да е по-добре с наши юноши и българи. Но само с млади няма как да стане", каза Тодоров на брифинга.

"Мисля, че ще направим отбор с добри основи, на който след време феновете да се радват. Защото най-добрият отбор в Шампионската лига започна да се гради още през 1999 г."

"Сега ситуацията е такава, че ще бъда радостен, ако поставим една добра основа. Когато се нормализира и финансовата страна, "Левски" да се радва на един добър отбор."

"Не мога да кажа кой ще си тръгне. Не е лесно решението, но не им е лесно и на хората, които ръководят клуба. Трудно се намират средства, виждате и държавата в каква ситуация е. Надявам се да се намерят средства, за да започнем да изграждаме основите."

"Нито един футболист не е взел пари. Не отговаря на истината, че на някои играчи е платено. Ако се направи това, ще се развали атмосферата в съблекалнята. Заплати са взимали само служители и ние, треньорите, в школата."

"Изгубихме 10 години. По един юноша да налагахме... сега щяхме да имаме гръбнак и може би нямаше да се стигне до тази ситуация. Имахме много добри момчета, трябваше да се използват. Можеше да имаме съвсем друг облик, защото имаше много талантливи момчета".

"Водени са разговори с братя Цоневи, както и със Стивън Петков. Ще съм много радостен, ако имам братята Цоневи в състава. Дано в следващите две седмици успеем да сглобим боеспособен състав, с който да започнем сезона".

"Нашата публика много бързо започва да недоволства, но трябва търпение. Ние сме пред ситуация да излезем в първия мач само или почти изцяло с юноши. Говорим и с хора за селекция и мисля, че може да стане нещо хубаво, ако станат. Трябват ни спешно двама централни защитници. ЦСКА виждате каква селекция прави, "Лудогорец" също. За нас трябва търпение към феновете. Мен да ме правят каквото искат. Нека аз съм виновен, а да не закачат децата. "Левски" е трамплин. Рано или късно ще си стъпи на краката.", каза още треньорът.