на живо

Левски приема с нов сектор стария познайник Черно море

Черно море преследва първа победа над Левски в София от 1958 г. насам

Капитанът на Левски Веселин Минев дриблира с топката по време на есенния двубой между двата тима на "Герена", завършил 1-0. Снимка: Lap.bg

31-вият кръг на родната "А" група започва с мача между Левски и Черно море тази вечер от 19:30 на ст. "Георги Аспарухов" в столицата.

Черно море преследва първа победа над Левски в София от 1958 г. насам. "Моряците" като цяло не се радват на много успешен сезон, а изявите им като гост са доста колебливи. Носителите на Купата на България нямат победа далеч от дома през пролетния полусезон, а най-добрите им резултати като гост са две нулеви равенства.

В края на миналия сезон обаче Черно море победи именно Левски във финала за Купата на ст. "Лазур" в Бургас след инфарктен мач и успех с 2-1 след продължения. 


"Сините" домакини от своя страна понастоящем се намират на 2рото място в класирането и изглеждат спокойни преди двубоя с 4 точки пред третия Берое и мач по-малко. На свой терен Левски също има две нулеви равенства през този полусезон, както и три победи.

В миналия кръг Левски записа нулево равенство с Лудогорец при откриването на новия сектор "А" на "Герена". Черно море от своя страна победи Славия с 3-2 като домакин в интересен двубой.

Главен съдия на Левски - Черно море ще бъде Никола Попов.