на живо

"Левски" предупреди феновете, за да няма ново тежко наказание от УЕФА

"Сините" гостуват на АЕК Ларнака в първи мач от втория предварителен кръг в Лига Европа

Lap.bg

"Левски" се обърна с призив към привържениците си преди гостуването на АЕК Ларнака в мач от втория предварителен кръг в Лига Европа. "Сините" предупредиха всички свои фенове, които възнамерят да подкрепят тима в Кипър, да спазват правилата, да не внасят забранени предмети и да не проявят агресия, насилие, расизъм или ксенофобия, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия им клуб.

"Левски" изтърпява наказание от два домакински мача в Европа без публика заради действията на феновете по време на мача с "Вадуц" миналото лято. Освен това от УЕФА започнаха разследване заради издигнат флаг със забранен символ при гостуването на "Ружомберок" в мач от първия предварителен кръг в Лига Европа. 

Ето какво написаха от "Левски" на официалния си сайт:

"Уважаеми привърженици,

желаещите да подкрепят "Левски" в Кипър срещу АЕК Ларнака в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа на 25 юли, четвъртък от 18:30 ч., е важно да знаят, че стриктно е забранено внасянето на стадиона на следните предмети:

Бутилки, консервни кутии, стъклени или метални чаши
Камъни, предмети от дърво и желязо, пирони
Запалителни вещества, бомбички, взривни механизми
Фойерверки, фенерчета, факли
Запалки, газови кутии, възпламеняеми и запалими материали
Ножове, джобни ножчета, ножици, режещи или други остри предмети или оръжия
Инструменти
Лазери
Банери, плакати, транспаранти, изразяващи расистки, обидни, провокативни или политически символи или лозунги
Наркотици или други упойващи вещества
Алкохолни напитки
Други предмети, които може да се считат за опасни или могат да бъдат използвани като оръжие.

Обръщаме се към всички привърженици да подкрепят отбора на "Левски" в поредния му европейски мач, но без прояви на агресия, насилие, расизъм и ксенофобия, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб.", се казва в съобщението в сайта на "сините".

"Левски" гостува в Ларнака в четвъртък (25 юли) от 18:30 ч. в първи мач от втория предварителен кръг в Лига Европа. Реваншът е седмица по-късно на "Герена" пред празни трибуни.