на живо

"Левски" продължава да дължи заплати, има забавяне и на плащанията към НАП (ВИДЕО)

Това съобщи членът на Надзорния съвет към клуба Петър Ганев

"Левски" продължава да дължи заплати, има забавяне и на плащанията към НАП (ВИДЕО)

"Левски" продължава да дължи по няколко заплати на футболисти и служители, има забавяне и в плащанията към НАП.

Това съобщи членът на Надзорния съвет на клуба Петър Ганев: "Точна сума не искам да давам, тъй като провокира огромни заглавия винаги. Факт, е че в "Левски" се дължат по няколко заплати на футболисти и служители."

Снимка: Lap.bg

"Левски" не е взимал нови дългове, като изключим онзи от Константин Папазов, който беше върнат. Като цяло те намаляха в сравнение с миналата година, защото беше намален и фонд "Работна заплата". Отделно има и дължими суми към футболистите. Но преди година имаше заплати по 40–50 хил. лв. Сега, в началото на подготовката, общата сума за заплати беше около 100 000 лв. После дойдоха нови играчи и се повиши, но пак остава около 200 000 лв."

Ганев призна за забавяне и на плащанията към Националната агенция по приходите (НАП).

"Проблемът със собственика е от години. И да не беше Наско Сираков, а някой друг, напрежението пак щеше да го има, заради обвързаността на феновете с клуба.", коментира той.

Снимка: Lap.bg

За "сините" предстои общо събрание на 31 август, като надеждите са за нов спонсорски договор. От Националния клуб на привържениците (НКП) призоваха заседанието да бъде излъчено пряко по клубната телевизия, за да се осигури прозрачност.

Междувременно Ганев оповести и данни от доклад за организацията и комерсиалното управление на професионалния футбол у нас.